Balıkesir Emektarlar Satranç Turnuvası 2023 …

İlimizde ilk defa düzenlenen Balıkesir Emektarlar Satranç Turnuvasında Emektarlar ve Kıdemli Emektarlar olarak 2 ayrı kategoride toplam 16 oyuncumuz mücadele etmiştir.

65 Yaş ve üzeri Kıdemli Emektarlarda yedi, 50 üzeri emektarlarda dokuz oyuncumuzun yer aldığı müsabakada Kıdemli emektarlarda Osman Seza Beyazıt yenilgi almadan şampiyon olmuştur. İkinciliği Balıkesir’in ilk satranç hakemlerinden M. Erdal Özgümüş 5 puan ile, üçüncülüğü Fikret Karaarslan 4 puan ile elde etmişlerdir.

50+ Emektarlar grubumuzda ZESDER’in 2. Başkanı Sıtkı Yalçın hiç yenilgi almadan 5½ puan ile şampiyon olmuş, kulübümüze değerli bir derece kazandırmıştır. Bu derece aynı zamanda Balıkesir’in ilk emektarlar turnuvası olması ve ilk şampiyonluğun da ZESDER’e kazandırılması bakımından ayrı bir öneme sahiptir.

Kulübümüz oyuncusu Ahmet Deveci üçüncü ile eşpuanlı olarak 4 puan ile dördüncülük derecesinin sahibi olmuştur.

ZESDER’de eğitim gören turnuvanın tek bayan oyuncusu Leylüfer Şalk hayatının ilk turnuvasında son derece heyecanlı bir müsabaka sonucunda en iyi bayan olarak madalyasını almıştır. Aslında Leylüfer Şalk’ın bu ilk turnuvası kendisi için çok daha değerli bir şeyi yani tecrübeyi, deneyimi kazandırmış, aldığı madalya bunun bir hediyesi olmuştur. Uzun bir zamandır eğitim ve çalışmalarına ZESDER’de başlayıp devam eden Şalk, camiamız için önemli bir örnektir, zira “öğrenmenin yaşı yoktur” felsefesinin en iyi örneğidir.

Yine bir bayan öğrencimiz daha var ama yaşa takıldığı için bu turnuvada oynayamamıştır. Zamanı geldiğinde, mesleğinin de izin verdiği ölçüde kendisini turnuvalarda göreceğiz.

Bekir Çakal, Bülent Öylevi, Sezai Erbaş ZESDER’li üyelerimiz, öğrenci velilerimiz olarak bu turnuvada mücadele etmişlerdir. Dün çocukları, torunları sahada yer alırken bugün kendileri oyuncu olarak yer almışlar, onların yaşadığı heyecanı birebir kendileri de yaşamışlardır.

Etiketlendi:, ,

Bir Cevap Yazınız

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.