6. SMMMO~ZESDER Satranç Turnuvası

2014-2015 yıllarında söz aldığımız, 2016 yılında 1.’sini düzenlediğimiz SMMMO-ZESDER Satranç Turnuvasının bu sene 6.’sını düzenlemekteyiz.

07-08 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlediğimiz 6. SMMMO-ZESDER Satranç Turnuvasında 08 Yaş kategorisinde 23, 10 Yaş kategorisinde 28 ve Açık kategoride 36 olmak üzere toplam 87 oyuncumuzun mücadele etmiştir.

Balıkesir’de her yıl aynı tarihlerde yapılan turnuvalardan biri olan SMMMO~ZESDER satranç turnuvaları her yıl Ekim ayının ilk haftası oda binasındaki salonlarda düzenlenmektedir.

Kulübümüze ait bir diğer turnuvamız da Şubat ayının 2. haftası düzenlediğimiz Rahmi Kula Satranç Turnuvasıdır.

08 Yaş kategorisinde Kerem Alp Aksoy (1284) 6 tam puan ile grubunda şampiyon olmuştur. Aksoy’u 5 puan ile Ömer Taha Dede (1515), 4½ puan ile Ege Özkul (1155) takip etmiş, ilk 3 derecenin sahipleri olmuşlardır.

10 Yaş kategorisinde Hasan Teoman Koruk (1486) 5½ puan ile yenilgisiz şampiyon olmuş, 5 puan ile Mehmet Doğu Durgun (1451) ikinciliği, Berrak Bekar (1307) 4½ puan ile üçüncülüğün sahibi olarak turnuvayı tamamlamıştır.

Açık Kategorinin mücadelesinde 6 tam puan Emir Saygın Dal (1613) şampiyonluğunu ilan ederken, Dal’ın ardından 5 puan Kaan Çınar Kasımoğlu (1513), 4½ puan ile Erman Yılmaz (1518) sırası ile ikincilik ve üçüncülük derecelerinin sahipleri olarak düzenlenen ödül töreninde plaket ve madalyalarını almışlardır.

Ödül törenine Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkanı Sayın Ertuğ Aslan ve oda sekreteri Sayın Eren Çekiç ile Zesder kulüp başkanımız Naci Erdem, yönetim kurulu üyeleri Sıtkı Yalçın ve Kenan Betik katılmıştır.

Zesder Satranç Kulübü “Balıkesir Zeka ve Zihin Sporları Kulübü” ailesi olarak oda başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz.

Böyle bir etkinliğe destek olarak Balıkesir satrancına çok büyük katkıları olmuştur.

Satranç sporunun Balıkesir’de yayılmasına sağlayan turnuvalarımıza destek olmuş ve diğer kurumlara da örnek olmuşlardır.

ZESDER Satranç Kulübümüz ve Balıkesir’li satranç oyuncularımız adına SMMMO yönetimine bir kez daha teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yazınız

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.